MBO Verpleegkundige
Binnen de BBL-opleiding MBO Verpleegkundige word je opgeleid voor de verzorging en verpleging van cliënten. Je leert met verschillende zorgvragers omgaan en je ondersteunt zowel op lichamelijk als geestelijk vlak.
Per week volg je gemiddeld één dag les. Daarnaast werk je op verschillende afdelingen in de praktijk en daarbij verdiep je je in drie verschillende doelgroepen; PG, somatiek en de wijkzorg. Dat betekent ook dat je alle drie de doelgroepen tijdens je werk gaat terugzien. Je krijgt een mix van beroepsgerichte en algemene (verplichte) vakken, daarnaast volg je een aantal keuzedelen. De duur van de opleiding is afhankelijk van je vooropleiding, je volgt de opleiding via het Ter AA en de opleiding start gemiddeld 2x per jaar (in februari en september).
Rond je de opleiding succesvol af, dan ontvang je een landelijk erkend MBO-diploma. Hiermee kun je aan de slag als beginnend beroepsoefenaar Verpleegkundige.
HBO Verpleegkundige
Wil je doorstromen van MBO naar HBO dan bieden we je binnen de wijk de mogelijkheid door te stromen naar de duale opleiding HBO Verpleegkundige. Tijdens de opleiding loop je stage in de wijk, het streven is tenminste 2 verschillende plekken. Deze 2-jarige opleiding volg je via de Fontys of de HAN. Hiervoor zijn een beperkt aantal plaatsen per jaar beschikbaar, de opleiding start veelal in september.
Als leerling Verpleegkundige zijn de belangrijkste arbeidsvoorwaarden als volgt:
Om met de opleiding te kunnen starten, woon je binnen het werkgebied van de Zorgboog en ben je in bezit van een rijbewijs en gemotoriseerd vervoer (auto, brommer of scooter). Ben je gediplomeerd Verzorgende IG en heb je minimaal een half jaar werkervaring, dan kun je de BBL opleiding tot MBO Verpleegkundige in 2 jaar tijd volgen. Heb je geen zorgachtergrond en wil je rechtstreeks tot Verpleegkundige worden opgeleid, dan duurt de opleiding 3 jaar, waarbij je qua vooropleiding en werkervaring kunt aantonen dat een niveau 4 opleiding haalbaar is. We kijken samen met jou wat het beste past.
De sollicitatieprocedure begint met een brief en CV, daarna volgt een sollicitatiegesprek, een meeloopdag en een assessment om te bepalen of de opleiding bij je past qua competenties. Tenslotte vragen we een referentie op en heb je een geldige VOG nodig om te kunnen starten.
(Via onderstaande button ga je direct naar de BBL-vacatures)
Ga naar de BBL-vacaturesWil je meer weten over onze BBL-opleidingen? Bezoek dan een ontmoetingsmoment.
Meer informatie en agendaAbelina Weekamp
“De frietavond brengt mensen bij elkaar en zorgt voor sociale contacten en verbinding. Want samen eten, is leuker dan alleen!
Anja van Deurzen
"Al negen jaar werk ik met veel plezier in de catering van de gasterij van Keyserinnedael in Helmond"
Anke Schepers
"Twaalf jaar geleden kreeg ik mijn diploma kraamverzorgende. Na mijn stage mocht ik meteen aan de slag bij kraamzorg de Zorgboog."
Anki Janssen
"Ik ben gestart als vrijwilliger en heb nu weer een betaalde baan, ik ben trots op de stappen die ik heb gezet!”
Anne-Lène Koolen
"Al vijftig jaar ben ik met toewijding en plezier werkzaam bij de Zorgboog."
Annette van den Broek
Vriendelijk en empathisch is de betekenis van de naam Dahya, de Finse Spits van Annette van den Broek, vrijwilliger van de aaihondenclub.
Carla van de Kerkhof
"Het is zo mooi om jong en oud plezier te zien hebben met elkaar, daar geniet ik zelf ook enorm van!"
Christel Eijsbouts
“De Zorgboog heeft me altijd goed behandeld”
Daisy Drummen
“In nieuwe functie werkgeluk hervonden”
Erika van Bakel
"Ik zou mijn baan voor geen goud willen missen. Ik ben er echt trots op dat ik bij de Zorgboog werk!"
Fousia John
"Het is fijn om in gesprek te kunnen gaan over diensten in de wijk die passen bij mijn privésituatie."
Gerrie Peters
Als vrijwilliger ben ik al 12,5 jaar kind aan huis in Keyserinnedael in Helmond.
Gert-Jan Bakermans
"Van origine ben ik kok en mijn belangstelling voor de ouderenzorg ontstond toen ik bij een organisatie werkte met een eetpunt voor ouderen."
Gert Poos
"Het zorgzame zit er bij ons in de familie wel in. Ik heb vier broers, waarvan er drie in de verpleging werken of hebben gewerkt."
Hanane Benamer - Channouf
"Ik ben met open armen ontvangen door mijn collega's hier in de Pannehoeve, waar ik sinds augustus 2018 werk als verzorgende IG."
Henri Vervoordeldonk
"Ik kan hier het hele jaar door bezig zijn, is het niet in de tuin, dan wel met het opruimen van oud papier en karton. En in de wintermaanden met sneeuw ruimen en het strooien van de paden tegen gladheid."
Hetty Sprengers
"Naast schoonmaken kun je zo veel meer voor ouderen betekenen. Al is het maar een glimlach of een hand op de schouder."
Ingrid van der Zalm
"Als je dit werk niet vanuit je hart doet, dan houd je het niet vol. Je moet sowieso inlevingsvermogen hebben en de bewoners accepteren zoals ze zijn."
Ivo van Rossum
“Ik ben goed terechtgekomen in een fantastische functie met fijne regelmaat”
Jet Schepers
"De hulp van vrijwilligers, mantelzorgers en familieleden is zo ontzettend belangrijk. Nu, en in de toekomst al helemaal".
Larissa van Hal
"Het werken in de wijk is heel afwisselend. Juist omdat mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen, krijg je met alle aspecten te maken."
Lilian van Leeuwen
"Open gesprekken hebben goed uitgepakt"
Marinelle Hagelaar
"Het geeft voldoening om mijn steentje bij te dragen aan het welzijn van de bewoners en hun dag te verlichten door ze aandacht te geven.. daar doe ik het voor!”
Nathalie van Veldhuizen
"Geen dag is hetzelfde. Ik werk met mensen en deze mensen hebben hun eigen verhaal. Al onze bewoners zijn uniek."
Olena Tsvila
"Via welzijnsorganisatie LEVgroep ben ik als vrijwilliger begonnen op een kleinschalige woning voor ouderen met dementie."
Patricia Schepers
“Ik ga elke dag fluitend naar mijn werk”
Petra van de Vossenberg
"Hoe ik bij de Zorgboog terecht ben gekomen is een mooi verhaal."
Petra van Mol
Al vier jaar lang is Petra één middag per week te vinden op woning 116a in de Wolfstraat in Helmond.
Rick van Beckum
"Ik werk in een kleinschalige woning voor ouderen met dementie en vind het belangrijk dat onze bewoners een fijne dag beleven."
Riet van der Schaaf
"Jarenlang heb ik samen met mijn man een cafetaria gehad; eerst in Helenaveen, daarna in Someren en vervolgens in de Zeilberg."
Sanne Bekx
"Tijdens een snuffelstage op de middelbare school werd het zaadje geplant om later kraamverzorgende te worden."
Sil van Gog
Vrijwilligerswerk kent geen leeftijd en is écht voor jong en oud. Sil van Gog uit Deurne weet daar alles van en deelt graag zijn verhaal.
Stephan Stevens
Ik vind het fijn om als vrijwilliger een bijdrage te leveren aan het welzijn van de bewoners en daarmee ook de zorgmedewerkers te ontlasten.
Stijn Meijer
"Ik heb bewust gekozen om met oudere mensen te werken, omdat ik het prettig vind om met hen te communiceren."
Theo van Berlo
"Het omgaan met (dementerende) ouderen is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar ik vind het prachtig!"
Ton van der Linden
"Ik ben van oorsprong verpleegkundige, met ervaring in de gehandicaptenzorg en de ouderenzorg. In 2010 werd ik erg ziek en kon ik mijn beroep niet meer uitoefenen."
Wilma Gevers
Vroeger werkte ik jarenlang als ambulant kapster, maar ik wilde een nieuwe weg inslaan.
Samira & Larissa Vogels
"Als studenten in de zorg zijn wij buiten schooltijd flexibel inzetbaar binnen diverse Zorgbooglocaties."